Tervehdys! :D

Loin tämän blogin kertoakseni elämästäni ja kuulumisistani ja fiiliksistä täällä Tanskanmaalla nyt syksyn ajalta perheelleni, ystävilleni, kavereilleni ja muuten vaan uteliaille joita kiinnostaa kuulumiseni täältä ;D Suoritan siis vaihtoni University College Själlandissa, Naestvedissa ja tää vaihto kestää tämän syksyn, eli jouluksi kotiin.

Lähdin matkaan eilen aamulla Suomesta ja olin Kööpenhaminan lentokentällä klo 11 aikaan päivällä, josta otin junan Naestvediin. Matka sujui todella hyvin ja ongelmitta. Tanskalainen luokkakaverini, joka on myös jonkinsortin tuutori ilmeisesti, oli tehnyt mulle matkasuunnitelman lentokentältä Naestvediin valmiiksi, joten mun ei tarvinnut ottaa aikatauluista yms. selvää. Se helpotti matkaamista ihan älyttömästi ja olin otettu tästä avusta. Muutenkin tänne saapuminen ja käytännön asiat ovat hoituneet todella hyvin. Luokkakaveri oli vastassa juna-asemalla ja vei mut asuntolaan. Hänellä oli myös asunnon avain valmiina joten sekin järjestyi hyvin. 

Asun siis opiskelija-asuntolassa, joka sijaitsee 3km koululta ja 2km keskustasta, sijainti on siis hyvä;) Jaan huoneen luxemburgilaisen tytön kanssa, jossa meillä on myös pieni keittiönurkkaus. Kylpyhuoneen ja eteisen jaamme kahden vietnamilaisen tytön kanssa, jotka ovat samalla kurssilla meidän kanssa. 

Eilen kävin sitten ruokakaupassa (joka sijaitsee 400m päässä kämpältä) ja kokkasin :D Sitten illemmalla menin kellarissa sijaitsevalle kuntosalille. Pakko vähän hehkuttaa mut ihan mahtavaa että on ilmainen kuntosali, jossa on paljon laitteita ja vapaita painoja yms. ja se sijaitsee noin lähellä ;D

Tänään lähdin mun huonekaverin ja hänen vanhempiensa kanssa kauppakeskukseen tuohon Naestvedin laidalle, Naestved Storcenteriin. Ostettiin vähän yhteisiä keittiötarvikkeita yms. Sen jälkeen heitettiin tavarat kämpälle ja lähettiin keskustaan syömään lounasta. Mentiin Raadhuskroen-nimiseen ravintolaan, jossa he olivat käyneet eilen jo kaksi kertaa. Todella idyllinen paikka keskellä keskustaa, jossa oli sisäpihalla terassi, jossa syötiin. Tilasin tanskalaista perinneruokaa Smörrebröd, siinä oli jotain lihaa ja sitten kolme tummaa leipäpalasta ja suolakurkkuja,tomaattia ja salaattia. Hyvältä maistui :) 

Sää on ollut nyt molempina päivinä aivan mahtava,hellettä ja aurinkoa. Fiilikset on tällä hetkellä todella hyvät ja nyt ku on päässy alkujännityksestä eroon ni ei tää niin hirveen ihmeellistä toistaseks ainakaan oo ollut :D mutta odotan kovasti mitä tää syksy tuo tullessaan!

Huomenna meen mun tanskalaisen luokkakaverin luokse, hän on luvannut kokata jotakin mun huomisten synttäreiden kunniaks, ootan innolla jo huomista! Tulee ainaki ikimuistoinen synttäripäivä kun ei sitä joka vuos pääse ulkomaille juhlimaan :D

Nyt mä lähen tohon alakertaan kuntosalille,

päivittelen tänne sitä mukaan mitä kerkiän ja kun tulee kerrottavaa! :D

 

<3 Emilia

 

Raadhuskroen-terdeltä

IMG_4815.jpg

Kotikadulta

IMG_4817.jpg

IMG_4818.jpg